Teljesítményértékelés

Levesszük válláról a kollégák értékelésének és a tehetséges munkavállalók megtalálásának terhét jól felépített teljesítményértékelési folyamatainkkal és könnyen kezelhető szoftvermegoldásunkkal!

Gondolt már rá hogyan építse fel a cég értékelési struktúráját? Mi szívesen segítünk Önnek sokéves tapasztalatunkkal, hogy megismerhesse a bevált benchmarkokat!

Teljesítményértékelés
  • Nagy kihívást jelent egy minden szereplő számára megfelelő teljesítményértékelési módszertant kidolgozni? Megkönnyíthetjük ezt a kutatásaink és projektjeink tapasztalatainak átadásával? Szívesen támogatjuk már a módszertan kidolgozásában is!
  • Vajon az Önök cégénél milyen célok kitűzésére lehet szükség, hogy a kollégák pontosan abba az irányba haladjanak, amit a menedzsment kijelölt? Jó iránymutatást jelent a hrMaster szoftverben rendelkezésre álló céltípusok áttekintése, mellyel rögtön megvan a kiindulási alap!
  • Céges szintű alapértékeket értékeljünk vagy munkakör alapú kompetenciákat? Bármelyik szint mellett dönt, a hrMaster teljesítményértékelő rendszer támogatni fogja ebben.
  • Milyen értékelő skálát használjunk a kompetenciák értékelésére? Örömmel megosztjuk Önnel, hogy melyiknek mi az előnye és így könnyű lesz a választás!
  • Soha senki nem tudja mi a következő feladat a teljesítményértékelési folyamatban? A vezetők és a dolgozók is saját folyamatábrán követhetik az eseményeket a rendszerben, így nincs felesleges kérdés!
  • Rengeteg a szervezési feladat, hiszen minden értékelő beszélgetés időpontját, helyszínét fixálnia kell a szereplőknek. Miért ne tegyék ezt meg a rendszeren belül? A vezetők egy gombnyomással küldhetnek meghívókat!
  • Majd figyelmeztetni kell a munkatársakat, hogy el ne felejtsék mi a következő lépés? Küldhetünk Ön helyett automatikus figyelmeztetéseket, hogy ne kelljen ezzel foglalkoznia?
  • Időrabló összegyűjteni az értékelési eredményeket? Hiszen a menedzsment azonnal akarja a riportokat! Adjunk nekik is hozzáférést a riportokhoz, így önmaguk képesek lesznek a szükséges információk elérésére!
  • A kollégák újabb és újabb kérdésekkel jelentkeznek a teljesítményértékelési folyamattal kapcsolatosan? Nem kell mindent újra és újra elmagyaráznia, hiszen a rendszer minden felhasználó számára megfelelő szintű oktatóanyagot biztosít!

Megmutathatjuk Önnek a hrMaster rendszert működés közben?


Információkérés